luni, 28 februarie 2011

©The big problem.

Ati incercat vreodata sa faceti pe plac tuturor? Nici nu va recomand sa faceti asta. :))
Haideti sa luam un exemplu simplu : o tipa sta in pat si se uita la televizor. Intra mama ei in camera si ii spune :"fa curat in camera, invata, nu mai sta degeaba". Fata se ridica din pat, se aseaza la birou, invata pentru 2 ore, apoi se apuca sa isi faca curat in camera.Termina si se aseaza din nou in pat. Peste 5 minute, tatal ei ii spune :"Du-te la magazin si cumpara X, sa vii repede." Fata se imbraca, merge cu pasi repezi spre magazin, cumpara cele necesare , iar in drum spre casa se intalneste cu vecina ei, care o roaga din suflet sa o ajute sa care 2 pungi de cumparaturi. Fata se conformeaza cererii, o ajuta sa urce pana la etajul 3, lasa cumparaturile si suna telefonul:"Alo, sunt Z-tulescu, poti sa vii urgent pana la mine? 2 minute doar. Am o problema cu prietenul si nu stiu ce sa fac. Te rog mult." Fata ii explica cum ca trebuie sa ajunga acasa, se duce repede, ii da tatalui cumparaturile, iar raspunsul este :"Puteai sa vii mai repede, dar in fine, du-te la Z-ulesc." Ea pleaca, merge la colega in suferinta, o asculta, o consoleaza, apoi ii spune ca trebuie sa plece. Peste cateva zile, timp in care ea incearca sa iasa totul cum trebuie fara sa se gandeasca la ea, ci doar la ceilalti, raspunsul vine clar si fara nicio indoiala :"PUTEAI SI MAI MULT".
Exemplul de mai sus nu este niciun apropo cum ca mie mi s-a intamplat ceva de genu`, sau ca persoanele date ca exemplu exista cu adevarat. Ceea ce vreau eu sa spun, este faptul ca oricat ai incerca sa faci pe plac cuiva, si altcuiva, si altuia, si celuilalt, pana la urma tot degeaba e. Mereu vor exista nemultumiri, reprosuri. Este adevarat ca omul, cat traieste, tinde sa ajunga la perfectiune, desi perfectiunea nu exista. Dar chiar si asa, astia suntem noi, vrem perfectiune, vrem ca totul sa fie asa cum ne place noua. Oamenii din jurul nostru trebuie sa fie EXACT cum vrem noi, daca nu, sunt defecti.:))
     Acum un an, am auzit un lucru care mi-a ramas intiparit in minte si probabil va ramane acolo toata viata mea :"Doar pentru ca sunt diferita fata de tine nu inseamna ca sunt defecta. Sunt doar altfel." Si da, dupa ce am stat sa analizez ceva timp vorbele astea, am realizat ca exact asa si este. Nu toti suntem la fel si nu inseamna ca suntem defecti. Suntem cu totii diferiti si asta e frumusetea. :)
    

2 comentarii:

  1. este imposibil sa le faci pe plac tuturor, de asta mi-am dat si eu seama dupa ani intregi in care am incercat sa fiu tot ce-si doresc cei din jurul meu...

    RăspundețiȘtergere
  2. am incercat aproape intotdeauna sa fac pe plac celor din jur dar probabil asta e findca ma simt singur si singurul mod de a scapa e sa fac ceva pentru cineva dar totusi reprosurile au venit mai intai de la ai mei .. dupa aia incet incet si de la prieteni care erau mai diplomati dar nu prin repros ci doar un simplu " we dont need you anymore " din cauza asta nu se merita sa faci totul eu inca o fac e ca o boala pentru mine de care nu pot scapa oricat as fugi incerc sa gasesc persoana care sa im spuna un sincer multumesc nothing else

    RăspundețiȘtergere