vineri, 17 iunie 2011

©Ani de liceu.

      Liceul. Locul unde stai o zi intreaga, iti faci nervi, te bucuri, razi, plangi si inveti. Nu demult stateam cu gandul la locul asta care mi se parea necunoscut. Parca ar fi fost o jungla plina de animale salbatice de la care nu stiu la ce sa ma astept. Cam asa priveam eu liceul acum un an, cand, la fel cum ar fi zis fosta diriginta :"eram in anii copilariei".
    Septembrie 2010. O curte plina de parinti, elevi si profesori. Noi, fosta clasa a IX-a D, actuala X D, eram stransi unii langa altii. Nu ne cunoasteam, e adevarat, dar ne zambeam si incercam sa ne imprietenim. Doamna diriginta statea linistita langa ceilalti profesori. Nimeni nu si-ar fi inchipuit cat de buna poate fi aceasta femeie cu noi. Prima zi de liceu e de neuitat. Cu teama am pasit pragul liceului si am intrat in clasa. Nu voi uita momentul ala, la fel cum nu voi uita nici expresiile fiecarui coleg/colega.
    Trecand de momentul primei zile de liceu [pentru ca totusi, abia s-a terminat clasa a IX-a], ajung la cele mai frumoase momente de pana acum. Clasa a IX-a a fost MAXIMA. :)) Fiecare clipa am simtit-o exact asa cum trebuia simtita. Si asta datorita prietenelor si colegilor. Da, stiu... nu e sfarsitul liceului [DOAMNE FERESTE!], dar tot parca s-a rupt ceva inauntrul meu. O sa imi fie dor de proful de logica, la orele caruia, pe langa faptul ca invatam, ne mai si amuzam. O sa imi lipseasca proful de mate, in caz ca pleaca si cu siguranta imi va fi aiurea fara profa de latina, daca nu vom mai face cu ea. Fiecare profesor are farmecul lui si parca sfarsitul clasei a IX-a l-a luat asa dintr-o data.
     De asemenea, imi vor lipsi clasele de a X-a, care acum trec a XI-a si vor invata de dimineata. Imi va fi dor de cei de la X D, care veneau aproape mereu pe la noi la clasa; nu cred ca ma voi obisnui fara clasa Ioanei [XC], pentru ca erau acolo langa noi, chiar daca se uitau ciudat tipii de acolo cand treceam pe langa ei; de XB ce sa mai zic, aici ma abtin ca nu eu trebuie sa comentez:))) ; iar in final imi va fi dor de X A, pentru ca sunt oameni de treaba acolo si va fi urat cand o sa ma mai uit pe geam, iar la coltul scolii nu vor mai fi ei acolo fumand.
     Ultima zi din clasa a IX-a [respectiv cea de astazi], a fost trista. Dimineata: premiere, apoi in clasa la facut poze. Coridoarele erau goale, nimeni nu urla pe acolo, niciun tip de-a 12-a nu era cu o cruce in mana spunand :"Tu, pupa crucea". Nu era nimeni in baie vorbind la telefon sau aranjandu-si parul. Nu statea nimeni la coltul scolii fumand. Nu trecea nimeni pe scari in gura mare. Era liniste totala. Desi soarele strabatea prin perdele si lumina coridoarele, ele parca erau moarte. Iubesc locul ala si e trist sa-l vezi gol.
     Deja mi-e dor de tine, clasa a IX-a, dar sunt sigura ca si la anu` vor fi multe alte momente frumoase si, la anu` pe vremea asta, voi scrie un nou post despre sfarsitul clasei a X-a. :)
     Dragi cititori, desi mi-e greu, pot spune urmatorul lucru: totul are un sfarsit, dar sfarsitul este doar un nou inceput. :)



                                                                                                                   Nico...

2 comentarii:

  1. in primul rand eshti ink bobocika pana pe 12 sep 2011,
    in al doilea rand ms pt k ai amintit de clasa a X-a A (viitoare XI A) :D,
    si in al treilea rand profu de mate o sa ramana in lic :X, abia astept sa incepem sc sa revad toti profi, in afara de patrashcan.

    RăspundețiȘtergere