miercuri, 16 martie 2011

©Primăvara în tăcere.

 A venit primăvara. În sfărşit s-a hotărât să vină şi pe aici. Cu fiecare anotimp care trece si fiecare anotimp care vine, sunt din ce în ce mai melancolică.
  Primăvara este motiv de bucurie. Nu mai suntem nevoiţi să purtăm geci şi fulare sau să ne bată vântul rece al iernii în faţă.
  Iarna a plecat şi odată cu plecarea ei se simte un mare gol lăsat în urmă. Parcă s-a dus cu ceva ce trebuia să termin. Iarna fură câte un vis de la fiecare şi îi lasă cale liberă primăverii să îşi bată capul cu realizarea altor vise.
  Cineva îmi spunea acum câteva zile : ”Păi şi ce contează că e cald? Lucrurile astea nu sunt atât de importante.”. Doar în lucruri mărunte mai poţi găsi un strop de fericire. Dorinţele cele mari necesită timp şi multă muncă, dar bucuria de a simţi vântul cald sau de a privi cum natura se trezeşte, nu iţi ia decât câteva minute din viaţă. Sentimentul acela de ”bine” sau de ”fericire” inexplicabilă iţi curge prin vene, iar sângele îi face loc să treacă pentru ca acesta să ajungă acolo unde toate sunt ascunse: în inimă. Ajuns în inimă, aceasta se bucură de el şi se linişteşte. Nu-i mai trebuie nimic decât sentimentul acela.
  Primăvara nu are nevoie de prea multe cuvinte. Aş prefera să stau întinsă pe iarbă şi să privesc cerul, trimitându-i inimii acel sentiment din ce in ce mai mult. Să te simţi împăcat cu tine însuţi şi cu ceea ce eşti, să realizezi ca nu ai nimic decât natura din jur şi să iţi dai seama că eşti fericit pentru câteva momente este cel mai frumos lucru care ţi se poate întâmpla. Lasă cuvintele! Nu mai rosti niciun cuvânt! Acum ele sunt de prisos. Fiecare cuvânt pe care îl vei rosti îţi va aduce aminte doar de problemele tale de zi cu zi. Aruncă-le ”în mare” şi priveşte în jurul tău.
  N-ai nevoie de cuvinte ca să fii fericit. Nu te afunda în munca ta monotonă şi în stresul zilelor de azi. Doar priveşte în jur şi taci.
  Bucură-te în fiecare an de primăvară pentru că doar în acest anotimp superb îţi vei da seama ce vrei cu adevărat. Vara este etapa următoare care te va face să iţi pierzi capul în norişorii căldurii şi în focul aprins al pasiunii. Lasă-te aşadar purtat de primăvară într-o lume a sentimentelor numai a ta. Împărtăşeşte-o cu ceilalţi când te vei simţi pregătit, dar lasă totul deoparte doar cât să îi trimiţi inimii acel sentiment. Fă-o fericită şi ai grijă de ea căci numai aşa te vei simţi şi tu bine. N-o mai răni cu cuvinte. Alin-o cu sentimente. :)
  Şi dacă toamna sau iarna ţi-au furat ceva sau pe cineva drag, adu-ţi aminte ca doar moartea înseamna ”prea târziu”, restul e posibil oricând dacă asta îţi doreşti.

2 comentarii:

  1. Scri frumos, scri exact ce simti si asta conteaza foarte mult, dar daca tu nu vrei sa te rupi de trecut si sa renunti la melancolia de care vorbesti acolo n-o sa reusesti.Nu te mai complace in situatie, produ schimbarea! luv ya'!

    RăspundețiȘtergere
  2. primavara este cel mai frumos anotimp posibil, si impreuna cu natura, ne trezim si noi la viata.

    RăspundețiȘtergere